12.30.2001

Oudejaar

Het is de laatste dag van het jaar.
Overal daveren al donderbussen
en gieren al gillende keukenmeiden.

Ik houd ook best van een stukje vuurwerk,
maar dan sierlijk, kleurig, poetisch,
niet alleen maar gebeng en geboing.

Mensen, vind ik, moeten niets doen
waar katten bang van worden.

(uit "Mijn katten en ik", C. Buddingh', Uitgeverij Cadans, 1988)

12.27.2001

Da's lekker. Ga je helemaal op en neer naar Turkije om een zwerfkatje een gelukkig leven in Groningen te bezorgen. Nogal stupide om 'm vervolgens twee weken later plat te laten rijden. Citaatje: "Hoe het dier in hemelsnaam onder een auto terecht is gekomen is iedereen een raadsel." Huh?
Het arme beestje heette Sjansli, Turks voor geluk. Zo gelukkig was 'ie uiteindelijk niet :-(

12.23.2001

12.22.2001

Een lekker visje op z'n tijd weet ik wel te waarderen. Je bent een poes of je bent het niet, hè. Maar aangezien ik niet zomaar een poes doch een poezendame ben, zijn er vissen die ik echt niet vind kunnen. Neem nu de walvis. Het is toch absoluut niet beschaafd om die te consumeren? Mevr. Solde zegt dan ook nee tegen de commerciële walvisjacht! Moet u ook doen als u een beetje beschaafd bent. Even via de internet-actie alle bobo's wereldwijd laten weten hoe u erover denkt.
Uhm... hoe zat dat ook alweer met de walvis?

12.16.2001

Randy

* 1994 † 2001

12.10.2001

Al gestemd vandaag?

12.09.2001

Hoera!!! Het kattenprikbord is weer open!
Allemaal iedere dag even stemmen voor vrijlating van de apen en andere proefdieren van/in het BPRC (Biomedical Primates Research Centre, Rijswijk)

12.08.2001

Over de vuurproef gesproken, Sjakie (het buurkatertje dat hier een paar daagjes logeert) heeft gisterenavond even getest of zijn eigen kontje wel met echt bont bedekt is. Met een ferme zwaai zwiepte hij zijn achterwerk door de vlam van een kaars heen. En ja, bedekt met echt bont. Het schroeide en het stonk als een beer. Gelukkig heeft 'ie geen blaren op z'n billen :)
de bonttest

Je hebt drie bonttests:

* De kijktest:
Blaas zachtjes op de haartjes, zodat je de onderlaag goed kan zien.
Echt bont: Bestaat vaak uit verschillende soorten haar. Onderin is het heel fijn, pluizig en zacht. Vaak steken lange en dikkere haren uit de ondervacht. De onderste laag is van echt leer.
Imitatiebont: Valt niet zo mooi uit elkaar als echt bont. Ziet er ook simpeler uit. Alle haren zijn ongeveer even dik. Meestal zijn niet duidelijk echt verschillende soorten haar te zien. De lange haren zijn in een kleur. De onderste laag is van stof.

* De voeltest:
Voelen: Wrijf het bont tussen je duim en wijsvinger.
Echt bont: Voelt glad en zacht aan. Het rolt tussen je vingers, net als pasgewassen haar.
Imitatiebont: Voelt stroef aan, een beetje plakkerig zelfs.

* De vuurproef:
Brandproef: Trek (heel voorzichtig) een paar haartjes uit het bont en hou die bij een vlam.
Echt bont: Verschroeit net als je eigen haar. Het haar verschrompelt helemaal. Stinkt ook net zo.
Imitatiebont: Smelt als plastic. Ruikt als verbrand plastic. Aan de topjes komen bolletjes die hard aanvoelen. (Eerst laten afkoelen!)


Lees dit eerst ff, of kijk in het archief.
Met dank aan Noreen.

12.03.2001

Gezocht: een geklikte persoonlijkheid, een geschikte Miss Internet 2002.
Tja, er is er maar één die hieraan voldoet, Miss Solde :-)
Wat een lichaam, wat een persoonlijkheid, een echte cyber chick ben ik!

12.01.2001

Ik kan iedereen aanraden het nieuwste nummer van Majesteit, het lijfblad van de kattenliefhebber, in huis te halen. En te lezen natuurlijk. Laat uw speciale aandacht uitgaan naar het artikel over de kattenopvang van Dierenbescherming Veenendaal.
Bekijk ook die prachtige foto van Poekie eens. Gemaakt door mijn webmeesteres :-D Poekie woont namelijk bij ons in huis. Persoonlijk vind ik dat wat minder want hij kan een enorme pestkop zijn. Mijn webmeesteres en haar persoonlijke programmeur zijn nogal gek op hem. Zucht... Misschien moet ik toch eens op zoek gaan naar ander personeel.